Arrangement

Lansering: ny rapport om grønne lån

Långivere, både private og offentlige, har makt til å påvirke selskaper til å endre seg i en mer bærekraftig retning. De siste årene har klima fått stadig større oppmerksomhet i finansmiljøene, globalt og i Norge. Tilbydere av finansiering er opptatt av klimarisiko - men også de kommersielle mulighetene i klimaomstilling.

Dato og tid

Dato: 03 juni 2020 - 03 juni 2020

Sted: Webinar

Følg live-stream av arrangementet her

Dersom du går inn på linken før 08:15 må du refreshe siden for å få opp stream når den begynner.

På oppdrag fra Eksportkreditt Norge har EY kartlagt hvordan ledende norske og internasjonale banker, eksportfinansieringsaktører og andre låneinstitusjoner tilrettelegger for og markedsfører «grønne» lån. Hvordan kategoriserer långivere hvilke prosjekter og selskaper som er klimavennlige, og hvilke vilkår, inkludert rente, inngår i «grønne» lån? Hva er en sannsynlig framtidig utvikling?

Rapporten presenteres med etterfølgende debatt 3. juni kl. 8:30 – 9:45. Webinaret er et samarbeid mellom Eksportkreditt Norge og Finans Norge.

[button url=”https://app.emarketeer.com/ext/form/entry.php?m=320926afc16c70725b097fd07e23696e87ada36&Origin=Direct” text=”Meld deg på her!” target=”true” color=”blue” /]

AGENDA

8:30-8:35 Velkommen, ved Otto Søberg, CEO, Eksportkreditt Norge

8:35-9:00 Presentasjon av funnene i rapporten “Developments in the green finance landscape: Trends among Export Credit Agencies and other financial institutions” ved Liam Flanningan, Manager, Climate Change and Sustainability Services EY

9:00-9:10 Definisjonen av “grønt”, ved Line Asker, fagdirektør bærekraft, Finans Norge

9:10-9:20 Krisetid og långivermakt, ved Jon Gunnar Pedersen, partner, Arctic Securities.

9:20-9:45 Debatt: Et grønt bankskifte eller grønnvasking? Moderert av Fanny Fabricuis Bye, Eksportkreditt Norge
Paneldeltakere:
Hanne Thornam, EY
Line Asker, Finans Norge
Jon Gunnar Pedersen, Arctic Securities
Ivar Slengesol Eksportkreditt Norge

Publisert: