Dette innholdet er publisert før 1 juli 2021 av GIEK eller Eksportkreditt Norge.

Prosjekter: Annen industri

Slik endte 1000 britiske Spar-butikker opp med norske «kasseapparater»

Dette innholdet er publisert før 1 juli 2021 av GIEK eller Eksportkreditt Norge.

– Vi fra Visma ser for oss at vi kan øke hastigheten på vår forretning med det dobbelte. Normalt sett har en kunde beslutningssyklus på mellom 18 til 36 måneder når det gjelder nytt retail software, men med et lån fra Eksportkreditt Norge ser vi at denne tiden kan halveres for kunden, da det blir en gunstig avtale som er lettere å si ja til. På den måten blir man mer effektiv, og vi kan få inn flere kunder på kortere tid, sier Sven Arnquist, Vice president International Sales i Visma Retail.

Visma inngikk i år kontrakt med Eksportkreditt Norge og GIEK i forbindelse med en avtale med britiske AF Blakemore, som eier og driver 295 Spar-butikker og er grossist for ytterligere 780 Spar-butikker i England og Wales.

Våre kunder opplever det som en utrolig fordel.

Den omfattende kontrakten går ut på modernisering av teknologiplattformen, og Visma er totalleverandør av IT-løsninger for AF Blakemore. Visma Retail tilbyr komplette front- og backoffice-løsninger med et bredt tilbud av tjenester, som for eksempel kassesystem, system for butikkdrift, e-handel, lagerhåndtering og mer. Å ha Eksportkreditt Norge med gjør det enklere for kundene.

Samarbeidet med Eksportkreditt Norge og GIEK gjør det mulig for oss å forenkle vårt innsalg til internasjonale kunder. Våre kunder opplever det som en utrolig fordel å kunne finansiere viktige investeringer på denne måten, sier Arnquist.

Sven Arnquist, VP International Sales, Visma Retail

– En avtale med Eksportkreditt Norge gjør det lettere for våre kunder. Det blir et ekstra kvalitetsstempel, og det kjennes som en god match for Visma, sier Sven Arnquist, vice president for internasjonale salg i Visma Retail.

Sven Arnquist, Vice president for internasjonale salg i Visma Retail. Foto: Visma Retail

– Et gjennombrudd

– Jeg har vært i kontakt med bedrifter som ikke har visst at dette er en mulighet for IKT-bedrifter, sier Thor-Magne Johansen, kundeansvarlig for industri- og miljøteknologi i Eksportkreditt Norge.

Han forteller at enkelte eksportører gjerne tenker at Eksportkreditt Norge kun kan bidra til å finansiere kapitalvarer som utstyr til fornybar energi eller olje oggass prosjekter, og skip og skipsutstyr. Ikke alle er klar over at at det finnes gode muligheter for å benytte eksportfinansiering ved eksport av norsk hard- og software.

– Visma bruker oss aktivt i denne prosessen. De har et produkt som treffer godt når man finner riktig nisje. Her kan man finne mange spennende muligheter det hadde vært vanskelig å få med kommersielle banker på, forteller han.

– Wow-effekten ligger i at vi sammen har funnet et segment som ikke har vært brukt tidligere, verken for oss eller Eksportkreditt Norge. Gjennombruddet ligger i at en norskutviklet software får mulighet til å vokse på det europeiske markedet ved hjelp av at man finansierer det ved hjelp av Eksportkreditt Norge, sier Arnquist.

Han mener vekstpotensialet for norske IKT-bedrifter i utlandet er større enn mange tror. Johansen oppfordrer flere bedrifter til å sparre med Eksportkreditt om hvilke muligheter som finnes.

– Om vi ikke kan bidra, så kan vi være med på å veilede for hvordan man kan ekspandere til utlandet, forklarer Johansen.

Gjennombruddet ligger i at en norskutviklet software får mulighet til å vokse på det europeiske markedet ved hjelp av at man finansierer det ved hjelp av Eksportkreditt Norge, sier Sven Arnquist i Visma Retail, som i år har inngått samarbeid med Spar-franchisetaker i England.

Sven Arnquist, VP International Sales, Visma Retail

Ser resultater

Arnquist forteller at Visma nå ønsker å utvide ytterligere i Storbritannia og andre land i Europa.

– Min ambisjon er at vi nå kan finne nye kunder sammen med Eksportkreditt Norge. Jeg tror vi har en lysende fremtid. Vi har mye å hente i en rekke land, mener han.

– En avtale med Eksportkreditt Norge gjør det lettere for våre kunder. Det blir et ekstra kvalitetsstempel, og det kjennes som en god match for Visma.

Les mer om: