Dette innholdet er publisert før 1 juli 2021 av GIEK eller Eksportkreditt Norge.

Garanti fra GIEK bidrar til Scatec Solars solprosjekt Agua Fria i Honduras og dekker lån fra Eksportkreditt Norge opptil 62 millioner amerikanske dollar. Kjøperselskapet i Honduras er Proderssa som eies av Scatec Solar, Norfund og den lokale partneren PEMSA. Agua Fria er en del av en større satsing, der myndighetene i Honduras vil etablere flere hundre MW i ny fornybar kraftproduksjon.

Kraftverket, som er på 60 megawatt, vil gjøre Honduras’ kraftproduksjon mindre avhengig av importert fossilt brennstoff. I dag utgjør forbrenning av fossile brennstoffer mer enn halvparten av kraftproduksjonen i Honduras. Det sentralamerikanske landet har en målsetting om at fornybar energi skal utgjøre 60 prosent av forbruket innen 2020.

– Dette er et viktig og spennende prosjekt i GIEKs satsing innen fornybar energi. Vi er stolte av å kunne bistå selskapet med å stille långivergaranti ovenfor Eksportkreditt Norge. GIEK kan garantere for opptil 90 prosent av en eksportkreditt, hvis kravet om minst 30 prosent av eksportkontrakten består av norske leveranser. I fornybarprosjekter kan garantiene ha en løpetid inntil 18 år. GIEK har tidligere stilt ulike bondgarantier og långivergaranti i forbindelse med Scatec Solars prosjekter i Sør-Afrika og Tsjekkia, sier Odd Solheim, kundeansvarlig i avdelingen fornybar energi i GIEK.

Les mer om: