Nyheter: Eksport

Ekornes vant Eksportprisen 2021

Eksfin, Innovasjon Norge og Eksportstrategirådet deler ut Eksportprisen som har som formål å premiere norske eksportører som har lykkes med å bygge verdier i Norge gjennom utenlandske markeder.

Fra Ikornnes i Møre og Romsdal kjempet Ekornes seg helt til topps i tøff konkurranse med bedrifter innen mange næringer og fra hele landet.

Vinneren av Eksportprisen 2021 har bevist at det er mulig å ha lønnsom, norsk industriproduksjon for eksport til hele verden i tøff, internasjonal konkurranse.

Tone Lunde Bakker CEO Eksfin
Tone Lunde Bakker, CEO, Eksfin

For å hevde seg som internasjonal design- og møbelbedrift i 2022, må man også være en teknologibedrift, dette er noe Ekornes er et levende eksempel på.

Tone Lunde Bakker, administrerende direktør, Eksfin

Hun har i år delt juryledelsen med Håkon Haugli, administrerende direktør i Innovasjon Norge.  

Ekornes – et flaggskip

Ekornes er for mange «flaggskipet» i norsk møbelindustri og et godt eksempel på en dyktig eksportør utenom de store eksportnæringene på vestlandet.

I tillegg til konkurransedyktige produkter har Ekornes lykkes med noe få andre i Norge har klart, å bygge opp en sterk, internasjonal merkevare, gjennom merkevaren Stressless.

Ekornes har drevet kontinuerlig innovasjon gjennom snart hundre år. I dag er bedriften en av få internasjonalt anerkjente merkevarer fra Norge. Det er fantastisk å se at de lykkes i skarp internasjonal konkurranse. Og med økte norske eksportambisjoner gir jeg oppfordringen «Look to Ekornes».

Håkon Haugli, administrerende direktør, Innovasjon Norge.

Delt ut på Eksportkonferansen

Eksportprisen ble delt ut på Eksportkonferansen 23. mars i Oslo av næringsminister Jan Christian Vestre.

Juryen bestod i år av Inger-Marie Sperre, Per Arthur Sørlie, Alexandra Bech-Gjørv og jurylederne Tone Lunde Bakker og Håkon Haugli.