Nyheter: Om Eksfin

En dør inn til virkemiddelapparatet

Minister of Trade and Industry Jan Christian Vestre Photo: Regjeringen

I samarbeid med Eksfin og Forskningsrådet leder Innovasjon Norge prosjektet om å lage en felles dør inn til hjelp fra det offentlige. En digital inngang er første steg for å forenkle og tilgjengeliggjøre virkemiddelapparatet for næringslivet.

Møtt mer enn 150 bedrifter

De siste månedene har næringsminister Jan Christian Vestre møtt mer en 150 bedrifter i alle landets fylker.

Mange forteller at virkemiddelapparatet er nyttig, men at det er altfor vanskelig å finne frem til riktig ordning. Derfor lanseres en digital løsning der alle bedrifter får en dør inn til virkemidlene våre.  Det håper jeg vil være til store hjelp både for gründere og etablerte selskaper.

Næringsminister Jan Christian Vestre

Næringsministeren ga i desember Innovasjon Norge, i samarbeid med Eksfin og Forskningsrådet, jobben med å utvikle en felles digital inngang til hele det næringsrettede virkemiddelapparatet.

Sammenslåingen av Eksportkreditt Norge og GIEK startet arbeidet med å gjøre tilbudet mer oversiktlig for brukerne. Nå ser Eksfin frem til å kunne bistå inn i dette prosjektet for en felles inngang til et samlet tilbud fra det offentlige.

Første versjon klar for testing

En første versjon er nå klar. Der svarer bedriftene på enkle spørsmål om deres målsetninger og behov. Kort tid etterpå får de veiledning fra rett rådgiver og finansieringskilde. 

Her samarbeider alle aktørene tett for å gjøre det så enkelt som mulig for bedriftene. Etter hvert vil mange av henvendelsene bli automatisk formidlet til riktig aktør.

– Virkemiddelapparatet skal være brukervennlig og tilgjengelig, og møte behovene til dagens og morgendagens næringsliv. Tid er penger. Vi vil at gründere og veletablerte bedrifter bruker tiden sin på verdiskaping og innovasjon. Én dør inn vil hjelpe dem å komme raskere i gang, sier næringsministeren.

Nettløsningen samler de næringsrettede virkemidlene til Innovasjon Norge, Forskningsrådet, Eksfin og Siva under én paraply. Det er en ambisjon å inkludere flere aktører på sikt, deriblant fylkeskommunene.

Følg lenken til løsningen som ligger hos Innovasjon Norge.

Les pressemelding fra regjeringen.no